sinds 1980

Historie

History

Arie Vurens: pionier in koeltechniek

Toen Arie Vurens in 1980 Advuco oprichtte, stond koeltechniek nog in de kinderschoenen. Arie zette het bedrijf op met inzicht in de groeiende markt. Neem alleen de naam al: een afgekorte versie van Adviesbureau Vurens Cooling. Destijds een vooruitstrevende -want gedeeltelijk Engelse- naam. Advuco kreeg dan ook snel bekendheid als adviesbureau in koeltechniek.

Domini

In 1989 werd Arie Vurens benaderd door een grote cateraar op Schiphol. Of Advuco ook ijsblokjes kon maken. Vurens speelde razendsnel in op deze relatief nieuwe markt. De verkoop van ijsblokjes liep zo goed dat zoon Marco Vurens er een eigen bedrijf in kon starten. Zijn V.O.F. Domini produceert nu een paar miljoen kilo heldere, zuivere, hygiënisch verpakte ijsblokjes per jaar. De pensionerende Arie Vurens droeg de overige activiteiten van Advuco in 2003 over aan Chris de Jager.

Pioniersgedachte

Chris zegt voor de grap wel eens tegen Marco dat die nu van water leeft. Andersom zou je kunnen stellen dat het Advuco van nu draait op lucht. Airco neemt immers een steeds hogere vlucht. Mede door de komst van Martijn Heerings in 2004 heeft Advuco zich verder ontwikkeld als expert op koeltechnisch gebied. Innovaties krijgen speciale aandacht. Dan komt de liefhebber in Chris naar boven. De pioniersgedachte van Arie Vurens is in goede handen. Martijn Heerings heeft in 2014 Advuco verlaten.